Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Xρόνια Πολλά, φώς των ματιών μου.

Σαν σήμερα πριν από εβδομήντα δύο χρόνια στις 27 Μαΐου 1939, εγγενήθη ο πολυμήχανος, ο MacGyver, ο εξυγιαντής του εν γένει Ελληνικού αθλητισμού και δη του Ολυμπιακισμού: ένας όρος που καθιερώθηκε από την στιγμή που ανέλαβε τα δρώμενα του Ολυμπιακού Συνδεσμού Φιλάθλων Πειραιώς. Σαν σήμερα πριν από εβδομήντα δύο χρόνια εγγενήθη ο υιός του ιατρού-χειρουργού Πέτρου Κόκκαλη, Σωκράτης Πέτρος Κόκκαλης.

Σήμερα, στις 27 Μαΐου του σωτήριου έτους 2011 και ημέρα Παρασκεύή, γιορτάζουμε τα γενέθλια του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Του πρωτοπόρου entrepreneur των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής πληροφορικής που ακούει στο όνομα INTRAKOM δικτυώνοντας έτσι εβδομήντα δύο (72) χώρες του πλανήτη και πάνω από εβδομήντα (70) χώρες διεθνώς.

Σαν σήμερα γιορτάζουμε τον άντρα τον πολύτροπο, τον ραψωδό, τον πολυταξιδεμένο σαν άλλον Οδυσσέα θαλασσοπόρο που καταστάλαξε στην δικιά του Ιθάκη στο Λιμάνι του Πειραιά και λατρεύτηκε σας Βούδας μοναχός από τους πιστούς του Είλωτες.

Ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ
πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν·
πολλῶν δ᾿ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω,
πολλὰ δ᾿ ὅ γ᾿ ἐν πόντῳ πάθεν ἄλγεα ὃν κατὰ θυμόν,
ἀρνύμενος ἥν τε ψυχὴν καὶ νόστον ἑταίρων
.

Δ.Ν. Μαρωνίτης, Ομήρου Οδύσσεια, ραψωδία α, Αθήνα, εκδ. "Στιγμή" 1992, σ.9

Απόσπασμα από την Οδύσσεια του Σωκράτη Κόκκαλη που εξιστορέί το ταξίδι του μέχρι την πολυπόθητη Ιθάκη του: το Λιμάνι του Πειραιά. Η Οδύσσεια του Σωκράτη που τον βρίσκει να ταξιδεύει ως τα πέρατα του κόσμου να γυρνά, αφού της Τροίας πάτησε το κάστρο το ιερό. Γνώρισε πολιτείες πολλές, από την Ανατολική Γερμανία ως μέλος της Στάζι, ως και την παλαί ποτέ Σοβιετική Ένωση. Εκεί έμαθε πολλών ανθρώπων τις βουλές, κι έζησε, καταμεσής στο πέλαγος, πάθη πολλά που τον σημάδεψαν, σηκώνοντας το βάρος για τη δική του την ζωή και των συντρόφων του τον γυρισμό.


Ακόμη και στα γενέθλια του όμως ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών δεν επαφίεται στις δάφνες του. Σαν άλλος Κόναν της Κιμέριας στρογγυλοκάθεται στον Βασιλικό του θρόνο και επιβλέπει καρτερικά. Κάθεται στωικά, παραμονεύοντας την κάθε κίνηση των αλλόθρησκων.

Άπαξ και τολμήσει κάποιος να πειράξει την ομάδα που αγάπησε και λατρεύτηκε, θα γνωρίσει την κοφτέρη λεπίδα της σπάθας του και τις Έφτά (7) Πύλες της Κολάσεως. Ακόμη και στα γενέθλια σου, αξιολάτρευτε πρόεδρε, είσαι άξιος λατρείας για την δύναμη σου, το σθένος σου και την απαράμιλλη αφοσίωση σου στον Ολυμπιακό.




Χρόνια σου Πολλά και καλά πρωτίστως με υγεία!
Να τα εκατοστήσεις.

Σε αγαπάμε παθολόγικα και αθεράπευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου