Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Ο Κόσμος όλος δικός σου Σωκράτη Κόκκαλη

Η οικονομική κρίση μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, τον μέσο Έλληνα Πολίτη, την χώρα εν γένει. Οι άνθρωποι έχουν αγανακτήσει ενώ ο κάθε καργίολης κερδοσκόπος που έχει μια καφετέρια σε χρεώνει 4,50 ευρώ για ένα νερόπλυμα που το ονομάζει καφέ. Ο Κωστάκης Καραμανλής είναι άφαντος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ή φωνή βοδιού εν τη ερήμω; Που είσαι ρε μπούλη να δεις που έφερες την χώρα; 

Η Νέα Δικτατορία που έφερε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο Μπουνταλάς Κωστάκης Καραμανλής στρογγυλόκαθεται σαν τον Βούδα στην εξοχικάρα του στην Ραφήνα καταβροχθίζοντας το ένα κοτόπουλο πανέ μετά το άλλο, ενώ η γυναίκα του (η Lady Di) Nατάσα έχει αναλάβει τα ηνία της οικογενείας ισορόπωντας ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας (τίνος είναι ρε Νατάσα τα παιδιά) και της ιατρού με πτυχίο δια αλληλογραφίας.
Τις αποκλειστικές και βαρύτατες ευθύνες μιας ασύδoτης και οπορτουνιστικής κυβέρνησης που στιγμάτιστηκε:
  • από το σκάνδαλο της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ,
  • από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αλλά καμία καταδίκη στους άμεσα εμπλεκόμενους του ιδίου του Μπουνταλά της Ραφήνας και των αυλικών του: Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος και Λιάπης. 
  • από την ανάμειξη του Αδάμ Ρεγκούζα στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, της μετέπειτα παραίτησης του  - έπειτα από πιέσεις φυσικά - αλλά όχι την καταδίκη του, 
  • από την εμπλοκή του Πέτρου Μαντούβαλου στο παραδικαστικό κύκλωμα και την μετέπειτα αποπομπή του αλλά όχι την καταδίκη του,
  • από τις offshore εταιρίες του Βουλγαράκη και την αποπομπή του αλλά όχι την καταδίκη του, 
  • από την υπόθεση Ζαχόπουλου, αλλά όχι την καταδίκη του ιδίου και του Θεοδωρή Ρουσόπουλου μεταξύ άλλων όπως και επίσης του Βουλγαρακη που είχαν γνώση για τις εικονικές πολιτιστικές οργανώσεις και το ξέπλυμα, βλέπε φαγοπότι, δημοσίου χρήματος.
Κατά την περίοδο αυτή των απανωτών σκανδάλων από την προδοτική κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας που έφερνε σταδιακά την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, της διεθνής κατακραυγής και της πολιτικής αστάθειας με τα στεγανά να επικρατούν  έναντι της διαφάνειας, ένας πολίτης, ο Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας - και μ'αυτό δεν αναφέρομαι στον αχαΐρευτο τον Παπούλια που δεν έχει το θάρρος να έκφερει την άποψη του -  μοχθούσε, ακόμα μοχθεί, φρόντιζε, ακόμα φροντίζει, για το γενικό καλό και για την οικονομική ευημέρια του Ελληνικού κράτους με συνεχείς επενδύσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό ανοίγοντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.

Ένας πολίτης που χαίρει της πλήρης αποδοχής του Ελληνικού και διεθνούς jet set. Ένας κοσμογυρισμένος bon viveur που κατάφερε να εξαγνίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, τον εν γένει Ελληνικό αθλητισμό, από την βρωμιά και δυσωδία του καπετάνιου ΒαρδιΛΟγιάννη που έκοβε και έραβε. 

Ειδικός στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτρονική πληροφορική, ο Σωκράτης Κόκκαλης ίδρυσε το 1977 την INTRACOM που στη συνέχεια με τα παρακλάδια της επεκτάθηκε σε 72 χώρες του πλανήτη. Ως όμιλος, η INTRACOM HOLDINGS απασχολεί περισσότερους από 5.700 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται εξαγωγικά σε 70 χώρες και διατηρεί θυγατρικές σε 23 χώρες παρέχοντας έτσι μια αδιαμφισβήτητη πηγή εσόδων στην τόση δύσμοιρη από οικονομικής άποψης Ελλάδα. Από μόνο του, αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο βιογραφικό επίτευγμα.

Αυτός είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης. Αυτός είναι ο Πρώτος Πολίτης που την ύστατη αυτή οικονομική κρίση, στους δύσκολους αυτούς καιρούς προστάζει τα στήθη του για να ορθοποδήσει η χώρα ενώ όλοι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι της Νέας Δικτατορίας αρνούνται να εμφανισθούν στα έδρανα της Βουλής.

Αυτός είναι Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ. Ο ΛΑΡΤΖ, ο Larger than life. Ο Κιμπάρης, ο Γαλαντόμος, ο αρχοντικός Έλληνας Sean Connery, ο Ατσάλινος Γίγαντας, ο Κόναν της Κιμέριας που δεν θα διστάσει να σε σε καρατομήσει άπαξ και αντιληφθεί ότι έχεις σκοπό να βλάψεις τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς. Αυτός είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Ο βιαστής των βάζελων και αναμορφωτής του ως πρότινος δύσμοιρου επί ΒαρδινοΛΑανέϊκου καθεστώτος Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Ο Κόσμος όλος δικός σου Σωκράτη Κόκκαλη.


2 σχόλια: