Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σωκράτη, ο κόσμος είναι δικός σου!

Ανυπέρβλητε αρχηγέ, δάσκαλε, ρήτορα, μετενσάρκωση του Υπέρτατου πρώτου Βούδα της εποχής μας Siddhārtha Gautama (γεννημένος το 563 Β.C.),  πρωτοπλάστη και εκδικητή-τιμωρέ, σαν άλλος vigilante Charles Bronson στο Death Wish (1974) των απανταχού αλλόθρησκων και βλάσφημων που τόλμησαν να λοιδορήσουν και να απαξιώσουν την αδιαμφισβήτητη συνεισφορά σας στον εν γένει Ολυμπισμό με υποβολιμαία άρθρα, σας γράφω αυτό το γράμμα φόρο-τιμής για να σας τιμήσω. Για να τιμήσω την σημερινή ημέρα, διότι σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια - στις 15 Απριλίου 1993 - αναλάβατε την προεδρία του Θρύλου του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου.

Αυτό δεν είναι παρά  ένα γράμμα κατάθεση-ψυχής, ένα γράμμα ευγνωμοσύνης  που μετά βίας, όμως, μπορώ να αρθρώσω και να αποτυπώσω τις σκέψεις μου στο ηλεκτρονικό "χαρτί". Τις σκέψεις μας, διότι είμεθα μια λεγεώνα, μια αποστολή-θανάτου. Τhe Magnificent Seven και εγώ ο Steve Mc Queen, μόνο που δεν είμαστε εφτά αλλά μυριάδες. Eίμαστε μια λεγεώνα που σε ακολουθεί πιστά εδώ και τρεις δεκαετίες. Όσο για μένα, εγώ είμαι ένας κοινός θνητός, ένας είλωτας που θέλει μόνο να σου υπενθυμίσει ότι όλα στην φύση αρχίζουν από εσένα και τελειώνουν με σένα. Είσαι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης ανθρώπων to be tamed, o αυτοδιαφωτισμένος, ο ένας και μοναδικός ένθεος που αφυπνίζεται πλήρως στην αληθινή φύση της ύπαρξης και απελευθερώνεται από τον κύκλο της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης του και επιτυγχάνει την κατάσταση της παντογνωσίας. Διότι αυτό είσαι, Σωκράτη, o παντογνώστης.

Δικαιωματικά, λοιπόν, έχεις απλησίαστη γνώση του κόσμου και εξ ου γιατί ο κόσμος σου ανήκει. Ο κόσμος είναι....και θα είναι δικός σου.  

2 σχόλια: