Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κόκκαλης, ο Κόκκαλης αγόρασε.

Ρίγος και συγκίνηση σήμανε σήμερα, ημέρα Δευτέρα, 5 Σεπτέμβρη του σωτήριου έτους 2011 και ώρα Ελλάδος 15:33 (GMT: Greek Mean Time). Το Ελληνικό Πατριαρχείο εξέδωσε ανακοίνωση να σταματήσουν όλες οι λειτουργίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να σημάνουν οι καμπάνες ως ένδειξη πένθους. Με την σειρά του, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', Επίσκοπος της Ρώμης, και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, ανώτατος άρχοντας του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού, διέταξε να σταματήσουν οι ιερείς να σταματήσουν να παρενοχλούν σεξουαλικά τα παιδιά για μια ήμερα και για μια μέρα μόνο ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Μεγάλο Έλληνα που αποχώρησε σήμερα από την ομάδα του Κολωνακίου. Τέλος, το πρακτορείο Reuters διέκοψε την ροή του προγράμματος του για να μεταδώσει το δυσάρεστο αυτό γεγονός που αναμφίβολα έμελλε να στιγματίσει την Ελληνική κοινωνία, την μικρή και ταπεινή ζωή μας στο Ελλαδιστάν, και δη τον Ελληνικό αθλητισμό. 

Έκτακτο ανακοινωθέν απο το πρακτορείο Reuters σχετικά με την άτακτη φυγή του Τζίγγερ Βαρδιλογιάννη. Η διεθνής ειδησεογραφική κοινότητα αν μην τι άλλο σοκαρίστηκε από την παραίτηση του: “ The breaking news of Panathinaikos' major shareholder, Tzigger, putting an end to the club’s tenure that has lasted for 32 years, saw many Greek families leaving their home and heading to the streets as a small token of support. Banners that read 'Tzigger, μην φύγεις, θα φαρμακωθούμε!' and 'Τζίγγερ ψυχάρα, Ολυμπιακάρα!', displayed the passion and long support that fans all over Greece, irrespective of colours, harbour for Tzigger, and the VardiLOgiannis family since they assumed full ownership of the Athens based football club. Undoubtedly, the VardiLOgiannis family have championed the 'cleansing corruption' campaign in Greek football.” Γράφουμε και καμιά μαλακία, έτσι για να περάσει η ώρα.  


Η Ελλάδα θρηνεί. Ο μέσος Έλληνας δεν το πιστεύει. Δεν θέλει να το πιστέψει! Αρνείται να συμβιβαστεί σαν τον αλκοολικό που είναι σε άρνηση (στην Ελληνιστί: in denial) να αποδεχτεί το χρόνιο πρόβλημα αλκοολισμού του καθώς γεμίζει το ένα διπλό ποτήρι Jack Daniels μετά το άλλο. Ο Έλληνας του Κολωνακίου, αλλά και του Περιστερίου και των Νοτίων Προαστίων εν γένει, βρίσκεται σε βαριά κατάθλιψη και κατατονικό στάδιο. Αρνείται να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα: “δεν γίνεται, δεν μπορεί να μας το κάνει σ'εμάς αυτό” σιγοψιθυρίζει.

Η Ελληνική διασπορά ανά τον κόσμο δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης της. Ο απόδημος Ελληνισμός της Ωκεανίας (συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας) είναι καταβεβλημένος. Από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και το Auckland της Νέας Ζηλανδίας , από το Santiago της Χιλής όπου οι Έλληνες μεταλλωρύχοι εγκαταστάθηκαν κατά την δεκαετία του 1960, από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών ως και το Μεξικό, ο Έλληνας της διασποράς θρηνεί τον χαμό του μεγαλύτερου Έλληνα.

Ο Γιάννης Βαρδιλογιάννης (με λάμδα) δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο Τζίγγερ (ψευδώνυμο που στα Γαλλικά σημαίνει Κόμης του Δουκάτου της Μοtor Oil) ανακοίνωσε επισήμως την αποχώρηση της μεγάλης και τρανής οικογενείας του από τα δρώμενα της ομάδος του Κολωνακίου. Το Βαρδιλογιαννέϊκο (με λάμδα) δεν υπάρχει πια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, στο πάλαι πότε Ελληνικό ποδόσφαιρο που γνώρισε μόνο δόξες, χαρές και αγνές αθλητικές στιγμές υπό την ομπρέλα της οικογένειας Βαρδιλογιάννη.

Υπό την ηγεμονική παρουσία του Ρίγκο Βαρδιλογιάννη (με λάμδα), το άσπιλο Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μόνο να ευγνομωνεί, έχει να το λέει για τις δόξες που γνώρισε. Βαρδιλογιαννίκες (με λάμδα) στιγμές χαράς και αθλητικής ευγενής άμμιλα.

Ποιός, όμως, βρίσκεται πίσω από την άτακτη φυγή του Τζίγγερ Βαρδιλογιάννη (με λάμδα) που σαν άλλο νεογέννητο κουτάβι πεκινουά, ακούγοντας το αφεντικο του να το παρατηρεί, έβαλε τροχάδην την ούρα κάτω από τα σκέλια; Ποιός δεν μάσησε και έκανε τους Βαρδιλογιαννεϊούς (με λάμδα) να πηγαίνουν με panadol για ύπνο; Ποιός έβαλε την κουμπούρα από πίσω και από μπρος (εντός και εκτός έδρας δηλαδή) στον κουασιμόδο Καπετάνιο που τόσο ψευτομάγκικα πουλούσε μούρη;

Βαρδιλογιαννικές στιγμές το ανάγνωσμα. Και όλα αυτά όταν κατά την διάρκεια της παντοκρατορίας του 'αλήτη' του Κόκκαλη. Το αγγελικά πλασμένο Ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο χαρές και αθλητικές στιγμές βίωσε υπό την ηγεμονική αρχηγία του Βαρδινλογιαννισμού. Ζήτω το Έθνος!


"Όπλισα γιατί φοβήθηκα" Αθωώθηκε ο Γ. Βαρδιλογιάννης που δικαζόταν για απειλή δια όπλου."
ΤΑ ΝΕΑ, Τετάρτη 25 Ιουνίου, 1986.
Όλοι μαζί στο πλευρό του Ρίνγκο Βαρδιλογιάννη.

Ποιός έτρεψε, λοιπόν, σε άτακτη φυγή πρώτα την μούμια Μαμ-ρα Καπετάνιο Βαρδιλογιάννη (με λάμδα) και μετέπειτα τον Ραλλίστα παύλα Χομπίστα; Ρητορική ερώτηση φυσικά!

Η σταράτη και παντελονάτη απάντηση είναι μία: η Προεδράρα μας o Σωκράτης ο Πέτρος ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ο υιός του ιατρού-χειρουργού Πέτρου Κόκκαλη, ο ΛΑΡΤΖ, ο Larger than life, ο entrepreneur των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής σε πάνων από 50 χώρες παγκοσμίως, ο Κιμπάρης, ο Γαλαντόμος, ο αρχοντικός Έλληνας Sean Connery, ο Ατσάλινος Γίγαντας, ο Κόναν της Κιμμέριας, είναι αυτός που έδιωξε κλοτσηδόν από το Ελληνικό ποδόσφαιρο την γάγραινα του Βαρδιλογιαννισμού (με λάμδα).

Την αδυσώπητη αυτή αρρώστια του Βαρδιλογιαννισμού (με λάμδα) που καταδικάστηκε δις για δωροδοκία με την ομάδα του Ηρακλή:

  • *την πρώτη φορά με την περίφημη "υπόθεση των λουλουδιών" την ποδοσφαιρική σεζόν 1974-1975 όταν λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Ηρακλή - Παναθηναϊκού στα πλαίσια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή του Ηρακλή έφτασε μια ανθοδέσμη για τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, Τάκη Νικολούδη και Ζαχαρία Χαλιαμπάλια. Η ανθοδέσμη όμως έκρυβε... δεσμίδες με χιλιάρικα, πράγμα που κατήγγειλε στη διοίκηση του συλλόγου του ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών (Χαλιαμπάλιας) αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα (2-1 υπέρ του Παναθηναϊκου το τελικό σκορ), πως παράγοντες του Παναθηναϊκού του(ς) πρόσφεραν χρήματα για να έχουν μειωμένη απόδοση στον μεταξύ τους αγώνα. Η υπόθεση έμελλε να πάει στα δικαστήρια αρκετούς μήνες μετά (η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινούσε την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 1975-1976). 

  •  *Και την δεύτερη στο σωτήριον έτος 1982, όταν ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γιώργος Ορφανίδης κατήγγειλε ότι ο τότε πρόεδρος της Καστοριάς, Γιώργος Χαλκίδης, του πρόσφερε 2 εκατομμύρια δρχ. για να 'χει μειωμένη απόδοση στον αγώνα Ηρακλή - Παναθηναϊκού για το Κύπελλο, λέγοντας πως ενεργούσε για λογαριασμό του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, Βαρδή Βαρδινογιάννη, όπως ισχυρίστηκε ο παίκτης. Οι δύο παράγοντες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά μόνο ο Γιώργος Χαλκίδης καταδικάστηκε (πρωτοδίκως σε τριετή φυλάκιση και απαλλάχτηκε στο Εφετείο), καθώς ο Βαρδής Βαρδιλογιάννης (με λάμδα) αθωώθηκε.

Ένας βαρδιλογιαννισμός που αναμείχτηκε σε σκάνδαλα παράνομης Ελληνοποίησης με τον Αργεντίνο Χουαν φόρτσα Ρότσα Μπουμπλή από το Αιγάλεω, που μετέτρεψε το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε τσιφλικάτο του αλωνίζοντας το με ορισμούς διαιτητών, παράγοντες στρατιωτάκια, ομάδες δορυφόρους-παραρτήματα (Κόρινθος, ΟΦΗ, Απόλλων Αθηνών), παιχνίδια όνειδος για το Ελληνικό ποδόσφαιρο με πρώτο και  καλύτερο τον νοκ-άουτ αγώνα για το κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ένας αγώνας που θα γινόταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τον Ιανουάριο του 1982 και έμελλε να διδάσκεται στα σεμινάρια της FIFA για τα τρία πέναλτι-εφεύρεση του διαιτητικού διδύμου Δέδε-Ζαβλανού για να κερδίσει το κύπελλο έτσι νταβατζιλίδικα η ομάδα του Κολωνακίου.

Ένας Βαρδινολογγιανισμός (με λάμδα) που δεν δίστασε να παρέμβει ζωντανά για να βάλει χέρι στον δημοσιογράφο που τόλμησε να πει ότι ότι δεν υπήρξε πέναλτι σε βουτιά του Σωτηράκη του Νίνη.




Μεσολάβησαν 5 λεπτά διακοπής από την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ωσότου ο Κουασιμόδος Καπετάνιος επιστρέψει στην θέση του. Μεταφέροντας, πρώτα, στον δημοσιογράφο της ΝΟVA, Άγγελο Στυλιάδη, την υπόσχεση-απειλή ότι αν συνεχίσει να εκφέρει την γνώμη του, θα τον "εξαφανίζε." Ωραίες χαριτωμενιές. Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. Η παρέμβαση-μαχαίρι στην φασιστική μετάδοση της ιδιωτικής τηλεόρασης από τον Ρίνγκο, μαζί με τον διάλογο με τον εν λόγω μοσογράφο μπορεί να διαβαστεί εδώ http://grblogs.gr/post/pane-ton-kapetanio-gia-proedro

Κακά τα ψέματα. Σιγά μην ήτανε και καλά, δηλαδής. Η μούμια εισήγαγε νέα ήθη και έθιμα στο αγγελικά κατά τ'άλλα πλασμένο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με πρώτο και κυριότερο το έθιμο του βαλιτσοφόρου-παράγοντα.


Και όλα αυτά, επί 15 συναπτά έτη, πριν έρθει ο αλήτης ο Κόκκαλης και ασελγήσει στο ποδόσφαιρο της ψαροκώσταινας. Σε ένα ποδόσφαιρο των παράνομων μεταγραφών των Καναρά, Τόγια, Παπαπαναγή, Μπερσεμί, Κοπιτσή και Μαραγκό, από την διαλυμένη εν μιας νυχτί ομάδα του Πανιωνίου. Αλλά, έχει ο καιρός γυρίσματα. What comes around, goes around, όπως θα λεγε και ο Καζαντζίδης. Πάει πια ο Καπετάνιος, μας τελείωσε. Πάπαλα! Ο Σωκράτης Κοκκαλάρας τον έδιωξε κλωτσηδόν.


Έλληνες της απανταχού διασποράς, ακούστε τα χαρμόσυνα αυτά νέα και διαδόστε τα παντού. Με περιστέρια με χελιδόνια (ένα το χελιδόνι, η άνοιξη ακριβή), με τις τεράστιες ομιλούσες χήνες του Νιλς Χόλγκερσον. Η καρδιά, όμως, δεν ξεχνά. Εμείς οι αγνοί, φιλήσυχοι Ολυμπιακού του Πειραιά, του Κοδαλλού και των Καμινίων, θα ενθυμούμαστε για πάντα τον ραλίστα Τζίγγερ ως έναν από μας, ως τον πιο αγνό οπαδό του Ολυμπιακού. Ούτως ή άλλως, ο Τζίγγερ ήταν ανέκαθεν μια ιδιαίτερη ηγετική φυσιογνωμία που στον ύστατο αγώνα της Ριζούπολης παρέδωσε τα κλειδιά στην μετέπειτα πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελική Φιλιππίδη, η οποία Αγγελικούλα έσταζε περίοδο όταν απεκάλεσε τους ποδοσφαιριστάδες του ΠΟΑ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΟΥΣ! ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ!


Ας παραμείνουμε στο θέμα μας, όμως. Ο Τζίγγερ θα παραμείνει στην ιστορία ταυτόσημος με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Ο έξοχος αυτός επιστήμων, αυθεντία στις τηλεπικοινωνίες, του ΞΥΣΤΟΥ που μετά μανίας αγόραζα μπας και κερδίσω κανά πεντοχίλιαρο, το πιο λαμπρό αστέρι που λάμπει σαν οδηγός καθοδήγοντας μας σαν το αστέρι της Βηθλεέμ στα Αυτοκρατορικά Παλάτια της Ίντρακομ και της Ίντραλοτ.


Ο Εξυγιαντής και Κιμπάρης υπεράνθρωπος του ευ αγωνίζεσθαι και του 50-50, ο Σωκράτης του Πέτρου Κόκκαλη του μεγαλογιατρού επίστημων, του πρωτοπόρου στην οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης στο ΔΣΕ, και ως ένα απ' τα σημαντικότερα πολιτικά στελέχη, όντας υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της, αλλά και ως επιστήμονας και γιατρός, που κάτω απ' τις πλέον αντίξοες και δύσκολες συνθήκες επιτελούσε το έργο του με συνέπεια, ως γραμματέας (σ.σ.: Υπουργός) Υγείας και Πρόνοιας της ΠΕΕΑ, δηλαδή της Κυβέρνησης του Βουνού.


Ο Σωκράτης Κοκκαλάρας λοιπόν είναι αυτός που έτρεψε σε φυγήν τον Ραλλίστα, που του καταρράκωσε την προσωπικότητα, που του κοσκίνισε ανελέητα και αλύπητα δίχως οίκτο και σέβας τα κωλοβάρδουλα.


Μεγάλε Πρόεδρε, εμείς οι φτωχοί πλην περήφανοι είλωτες δηλωμένοι στρατιώτες-κομμάντος στην υπηρεσία της SIEMENS και της Ιντρακομ, σε χαιρετούμε! 




* Tα άρθρα σχετικά με την μπόχα και βρώμα του ΠΑΟ η ιστορία προέρχονται από το ερυθρόλευκο μέχρι τα μπούνια site του Pesetero http://www.pesetero.net/reddb/index.php?option=com_content&view=article&id=561:captainringocarrington&catid=41:panathinaikoscategory&Itemid=11


Μια πλατφόρμα δεδομένων αναφορικά με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μια ξεχωριστή ερυθρόλευκη φωνή που απλά δεν μασάει τα λόγια της, δεν χαϊδεύει τα αυτιά κανενός, ενώ συνάμα ξεσκεπάζει τις βρωμιές των αλλόθρησκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου