Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εορτασμός της ΑΠΟΥΣΙΑΣ: στιγμή πρώτη.


Σήμερα 10 MAΡΤΙΟΥ είναι ο εορτασμός των 86 χρόνων από την ίδρυση του λιμανίσιου συλλόγου μας. Του συλλόγου που εκπροσωπεί την Ρωμιοσύνη και την ντομπροσύνη. Επί της ουσίας Σωκράτη, σήμερα είναι ο εορτασμός των 86 χρόνων του συλλόγου σου. Γιατί εσύ, Θεέ επί της Γής, μας γαλούχησες. Μας έκανες μάγκες. Μας έκανες να πηγαίνουμε με το κούτελο καθαρό στο σχολείο και να μην μας κουνιέται κανένας. Μας έκανες Μουτζαχεντίν, κομάντος, μια ιεραποστολή από μόνη της, μια δυναστεία των Μινγκ και των Κένεντι (Dead Kennedys, συγκροτηματάρα). Μας έκανες αλώβητους, πιστεύοντας ότι οι σφαίρες και ο πετροπόλεμος είναι μπιγκ μπάμπολ τσιχλόφουσκες που εκτοξεύονται μέσα από ένα φυσοκάλαμο.

Σωκράτη, μας λείπεις. Μου λείπεις. Μας άφησες μόνους με τον μπουντάλα Βud Spencer Mαρινάκη που δεν έχει που την κεφαλήν κλίναι, και εσύ τώρα θα κάνεις τις μπίζνες σου κάπου στα Βαλκάνια βουρκωμένος και αποσβολωμένος βλέποντας τον Ολυμπιακό Λαό να σε επευφημεί μέσω του γιουτιουμπ (ο τόνος στο -ούμπ), στην στην Ελληνιστί youtube.

Η απουσία σου είναι αισθητή, έντονη σαν το σκοτάδι που πνίγει τα δάκρυα στο σεντόνι του αποχωρισμού. Βροχή, αέρας, υγρασία, υποψία ελπίδας στην τούτη νύχτα κρύα. Γιατί; Γιατί είναι χαμούρες οι Παναθηναϊκοί.

Μας λείπει το αρχοντικό σου αγέρωχο στύλ, η κόμη σου αλά Sean Connery, η γκανγκστερική σου καπαρντίνα $50.000 από την 5η Λεωφόρο (και κάθε πούστη φλώρο Παναθηναϊκό) στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ο κοκάλινος σκελετός των γυαλιών σου που σε συνδυασμό με το βλοσυρό σου ύφος καθυποβάλει τους απανταχού αλλόθρησκους.

Η νύχτα φεύγει αφήνοντας μας ως παρηγοριά το αχαλίνωτο σου γέλιο να σχηματίζεται την τούτη γιορτινή μοναχική ημέρα.

Χρόνια Πολλά, Θεέ επί της Γής.
Οι πιστοί σου Είλωτες, σε χαιρετούν.

4 σχόλια:

  1. EUXARISTW POLY FILE, NA SAI PANTA KALA
    FYSIKA KAI EXW DEI TO SITE TOU PESETERO, TON OPOIO TYGXANEI NA GNWRIZW PROWSPIKA
    KAI TO DIKO SOU BLOG PREPEI NA PW ME ENTYPWSIASE
    EXW POLLA WRAIA ARTHRA NA RPOSTHESW APLA DEN EXW VREI TO XRONO

    FILIKA NIKOLAS

    86 XRONIA TOUS PATAME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EPISHS ETSI MERA KATAKTHSAME THN PRWTH MAS EVRWPAIKH KOUPA WS SYLLOGOS (KAI PRIN TON PELATAKO MAS) ME TO KYPELLO KYPELLOUXWN TOU 1996

    XRONIA POLLA SE SENA KAI STON THRYLO MAS

    AN LES GIA OSOUS MPHKAN STON AGWNA ME TO VAZELO EITAN GIA NA PANHGYRISOUN
    O KANTE KAI O GOVOU TOUS KLWTSHSAN ALLA ENNOEITAI PWS DEN THA TIMWRITHOUN POTE ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MPOREIS SE PARAKALW NA ME PROSTHESEIS KAI STIS LISTES ISTOLOGIWN SOU, THA KANW KAI EGW TO IDIO
    OLOI OI GAVROI PREPEI NA EIMASTE ENWMENOI

    EPISHS RIXE MIA MATIA STO KANALI MOU STO YOUTUBE EDW
    www.youtube.com/Gate7Olympiakos1925

    TA LEME ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον συγκεκριμένο τελικό με την Γερμανική Bayer Wupertal είχα πάει.Το γήπεδο ήταν τίγκα από πολύ νωρίς και έγινε παντζουρλισμός με το που παίρνουμε το τρίτο και νικητήριο σετ.
    Θύμαμαι είχα συγγενείς σπίτι που είχαν έρθει να με δουν γιατί τυχαίνει η ημέρα των γενεθλίων μου να συμπίπτει με την ημέρα ίδρυσης του Ολυμπιακού μας. Βάζω το φλάιτ τότε μπουφάν, το απλό κόκκινο κασκόλ ανά τον λαιμό και λέω σε όλους που είχαν μαζευτεί "συγνώμη, αλλά η ομάδα με χρειάζεται, μας χρειάζεται!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή