Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αλέξανδρος Τζόρβας: Ένας αθλητής πρότυπο.

Αλέξανδρος Τζόρβας, ένας αθλητής πρότυπο. Ένας αθλητής κότα όνομα και πράγμα. Ένας αθλητής που πάντα αναλαμβάνει τις ευθύνες του ως τερματοφύλακας και ποτέ δεν μεταθέτει τα λάθη του στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές ή στους συναθλητές του. Ένας αθλητής φαντασιόπληκτος που βλέπει το φάντασμα του πατέρα του Άμλετ να πλανάται υπό μορφή αεροβόλου. Ένας αθλητής που, πρωτίστως, προσέχει την κάθε κίνηση του. Που προσέχει ΚΑΙ την διατροφή του!

Γυμνάζομαι σκληρά, γι' αυτό κάθε μέρα το καρότο μου είναι απαραίτητο”.

Αγνό καρότο και για τα παιδιά του Κολωνακίου, τους αυριανούς πρωταθλητές και γιαλαντζί μάγκες! Αγνό καρότο γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο! 29 ποδοσφαιριστές του Κολωνακίου συνιστούν αγνό καρότο. Αυτούς ξέρετε, αυτούς εμπιστεύεστε!

Ναι! Αγνό καρότο! Γιατί προσέχω την διατροφή μου.


Καρότο! Για τους αυριανούς πρωταθλητές!

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας κατάγεται από τον αρχαίο λαό των Χέστηδων, όπου έζησε στα βόρεια της Χεστουρμάν, στις παραλιακές πεδιάδες του σημερινού Κολωνακίου.

Αρχαία γκράβουρα (circa 69 B.C.) που απεικονίζει τον πρόγονο του Αλέξανδρου Τζόρβα, Aλέκο Τζόρβα, να ψηλαφίζει τα γενετήσια όργανα ενός αγοριού κούρου. Προσέχτε το γεμάτο από έκσταση ζωγραφισμένο πρόσωπο του Αλέκου Τζόρβα καθώς προεκτείνει τους αντίχειρες του χαμηλά.
Ιστορικό Αρχείο της Μεσσοποταμίας, Syria.

Κατά τον Ηρόδοτο, οι Χέστηδες προήλθαν από τα άδυτα της Χαμένης Υφαλοκρηπίδας που τους ξέρασε στο καφέ Da Capo μαζί με τον Σισσσύ (παχύ Σσσσ). Oι Χέστηδες εγκαταστάθηκαν σαν πολιτισμός στις παραλίες του Κολωνακίου γύρω στο 1924 B.C. Παρά ταύτα, αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα που προσκόμισαν στο Δημαρχείο Αθηνών, φέρονται να υποστηρίζουν το έτος ίδρυσης τους γύρω στα 1908 B.C.

Όπως και να έχει, όμως, το γενεαλογικό δέντρο του Αλέξανδρου Τζόρβα εντοπίζεται γύρω στα 69 B.C. και σύμφωνα με το Κινέζικο ζωδιακό ωροσκόπιο ο τερματοφύλαξ Αλέξης κατατάσσεται στο ζώδιο του Λαγού και της Κότας.

Το γενεαλογικό δέντρο του Αλέξανδρου Τζόρβα που αποδεικνύει περίτρανα, μέσω περιγραφικής και σχηματικής αναφοράς επί του συνόλου, τoυς απογόνους του από τα λαγουδάκια ως το εξημερωμένο πτηνό: ή αλλιώς κότα.
Δημοτικό και Ιστορικό Αρχείο του Port Said, Παρίσι.

Ο Αλέξανδρος (ή Άλεξ κατά την κοινή Ελληνιστί) άρχισε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ως τερματοφύλαξ στον Αγγλικό σύλλογο της Mάντζεστε΄ Γιουνάιτεντ (best possible Mancunian accent). O προπονητής της Mάντεζεστε (best possible Mancunian accent), Sir Alex, εντυπωσιάστηκε από τα γρήγορα αντανακλαστικά (ή αλλιώς reflex στην κοινή Ελληνιστί) του όμορφου αγοριού Αλέξη, τις γρήγορες και αποφασιστικές του εξόδους και κυρίως για την αλτικότητα του που του πρόσδιδε μια εν γένει παντοδυναμία στον αέρα έναντι των αντιπάλων του. H συνωνυμία του Sir Alex με τον Έλληνα Άλεξ επηρέασε κατά πολύ την απόφαση του πρώτου και έτσι σύντομα με προσωπική εισήγηση του (του Sir Alex, that is) στο directors board της Μαντζεστε' (best possible Mancunian accent), ο Αλέξης έγινε ένα αναπόσπαστο μέλος της Αγγλικής ομάδας που ακούει στο όνομα Μάντζεστε' (best possible Mancunian accent) Γιουνάιτεντ. 

Μanchester United official line up for 2008-09 season. Alexandros Tzorvas can be seen second from the left top row. For more information on Tzorvas' stats, access the official Man United website http://www.manutd.com/Splash-Page.aspx

Παράλληλα με το επάγγελμα του τερματοφύλαξ, ο Αλέξανδρος ασχολήθηκε με αυτό του μοντέλου. Εξου και το προσωνύμιο του τερματοφύλακας- μοντέλο”. 

Διαφημιστική καμπάνια για το αρρενωπό άρωμα του Calvin Clein, "Κολωνάκι Soul". O Aλέξανδρος Τζόρβας προτιμάει το "soul" όταν πάει στο Κολωνάκι, εσείς; Kολωνάκι Soul, γιατί έχουμε μια ψυχή για το Κολωνάκι και αυτό μια ψυχή για μας.

Εξίσου πετυχημένο ήταν και το πέρασμα του ως συγγραφέας του best seller μυθιστορήματος με τίτλο "Ό Χέστης". Το οποίο μυθιστόρημα είναι δομημένο με αυτοβιογραφικές πινελιές και παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού της Νέας Υόρκης σύμφωνα πάντα με τον κατάλογο του New York Times Best Seller books' list.


Το οπισθόφυλλο του βιβίου "Ο Χέστης", του Αλέξανδρου Τζόρβα, με την διθυραμβική κριτική του New York Times magazine.

Ως τερματοφύλακας παύλα μοντέλο, ο Άλεξ ήθελε να δείξει στον κόσμο και στους συναθλητές του τι μπορεί να πετύχει στον καλλιτεχνικό χώρο και στις επιδείξεις μόδας ανά τον κόσμο. Ανέκαθεν, ο Αλέξης ήταν ένα ξεχωριστό αγόρι. Ήταν ντροπαλός αλλά συνάμα πολύ τρυφερός με τα τετράποδα ζώα. 

Ο Αλέξης σε ιδιαίτερες καθημερινές του στίγμες με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Πέρα του μόντελινγκ (κατάληξη -ing), o Aλέξης προχώρησε και συμμετείχε σε μια σειρά κινουμένων σχεδίων που εξιστορούσε τις περιπέτειες του και την καταγωγή του ως ΗΕ-STIS.

Alexandros Tzorvas as ΗΕ-STIS in HE-STIS and the Χέστηδες ΟF THE UNIVERSE as shown on children's TV Netowrk Nickelodeon. 

Ο Αλέξης ήταν μια φωτεινή ηλιαχτίδα στον χώρο του βίαιου Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: της τραγωδίας του Ηeysel και του Hillsborough που προξένησαν οι απανταχού φιλήσυχοι οπαδοί του Ολυμπιακού. Πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι ο Aλέξης (ο Αλέξης μας) ήταν ένα παράξενο αγόρι γεμάτο ευαισθησίες και στον χώρο του αθλητισμού, δη του ποδοσφαίρου, η ευαισθησία, ως επι τω πλείστον, εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Έτσι, οι ντόμινο-αντιδράσεις από τον χώρο του ποδοσφαίρου δεν άργησαν να έρθουν μετά από μια συνέντευξη και ημίγυμνη φωτογραφία του για εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης.

Συνέντευξη του Αλέξανδρου Τζόρβα στο Βρετανικό περιοδίκο ποικίλης ύλης για παράξενα αγόρια, Αttitude, τεύχος 6, έτος 17, Ιούνιος 2003.

Το directors board (best Mancunian accent νταιρέκτερς μπουοορντ *παχύ 'οοοουυυ') της Μάντζεστέ' (best possible Mancunian accent) Γιουνάιτεντ έδωσε το λεγόμενο 'χαρτάκι' στον Sir Alex έτσι ώστε το παρεξηγημένο αγόρι να μην υπολογίζεται για το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής χρονιάς ως βασικός τερματοφύλακας. Ο Sir Alex, με την σειρά του,  νιώθοντας προδομένος από την αλλόκοτη συμπεριφορά και την εν γένει υποβόσκουσα ομοφυλοφιλική συμπεριφορά του Aλέξη, και μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά, εισηγήθηκε την πώληση του.

Επόμενος σταθμός Κολωνάκι.

Τα κινέζικα ζώδια του Αλέξη, αυτά της κότας και του λαγού, ήταν συνυφασμένα μετά της ομάδος του Κολωνακίου και έτσι η μεταγραφή του επήλθε δίχως καμιά δυσκολία.  Στην ποδοσφαιρική ομάδα του Κολωνακίου, ο Alex βρήκε την γαλήνη που του έλειπε τόσο πολύ. Ως άλλος αίλουρος και φαντομάς, ο Αλέξης εντυπωσίασε τους πάντες με την φανέλα του τερματοφύλακα για την ομάδα του Κολωνακίου. Αρχής γενομένης από το πως καθοδηγούσε την άμυνα του στα στημένα, που έφερνε κάτι από Ντασάεφ (Rinat Dasayev, best possible Russian accent), σε συνέχεια των αλτικών του αποκρούσεων, που έφερναν κάτι από Ντίνο Τζόφ (Dino Zoff, best possible Italian accent) ήταν αρκετά για να τον αναγάγουν σε αγαπητό παιδί-κουμπί της εξέδρας των απανταχού φίλων του Κολωνακίου.

Το Κινέζικο ζώδιο του Αλέξη, όμως, έμελλε να παίξει ένα άσχημο παιχνίδι στην μέχρι τότε ανοδική ποδοσφαιρικά καριέρα του ως τερματοφύλακας του Κολωνακίου. Στις 29 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2010, η ομάδα του Κολωνακίου φεύγει ηττημένη από την παντελονάτη ομάδα του Πειραιά, ή αλλιώς Ολυμπιακάρα, με δύο γκόλ του κάγκουρα Κωνσταντίνου Μήτρογλου.


Κάγκουρας εν δράσει δευτερόλεπτα προτού πυροβολήσει τον άμοιρο Αλέξη.

Οι απανταχού φίλου του Κολωνακίου, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία, αντιμετώπισαν με κλάματα και σπαραγμούς την ήττα αυτή ψωνίζοντας μακό Ralph Lauren t-shirts και Burberry trousers. Μα, πιο πολύ απ΄όλους, ήταν ο Αλέξης που ένιωθε καταβεβλημένος έχοντας πάρει κατάκαρδα αυτή την ταπεινωτική ήττα. Συν τοις άλλοις, σαν να μην έφτανε η ήττα από τον κάγκουρα Μήτρογλου, τώρα ο Αλέξης είχε να αντιμετωπίσει και την μήνη των οπαδών του Κολωνακίου. Πλέον, μην μπορώντας να αντέξει την βαριά φανέλα του τερματοφύλακα, αποφάσισε να την βγάλει και να δείξει τα σπυριά στην πλάτη του ως αποτέλεσμα της γνωστής αυτοερωτικής πράξης (μαλάκυνσης, ή αυνανισμού)  απόρροια των αυξημένων του ορμονών και παρατεταμένης ενασχόλησης με τον εαυτό του.


Αίμα και σπέρμα. Αποκλειστική φωτογραφία του πρακτορείου Reuters με τον Τζόρβα και τα καυλόσπυρα του που προήλθαν από τα σκάγια του κάγκουρα Κώστα Μήτρογλου.

Μετά από αυτή την έκδηλη κίνηση αγανάκτησης, ο Αλέξης μάζεψε των ομματιών του και εξαφανίστηκε από προσώπου γής. Το μόνο που άφησε πίσω του, μετά από το μοιραίο παιχνίδι εναντίον της Ολυμπιακάρας που σηματοδότησε και το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ως τερματοφύλαξ, ήταν ένα αντικείμενο που βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδος του Κολωνακίου και συγκεκριμένα στο προσωπικό του ντουλαπάκι. Όποιος βρει τον Αλέξη, παρακαλώ να του το παραδώσει. 

Το τελευταίο αντικείμενο που άφησε στα αποδυτήρια του Σταδίου Καραϊσκάκης ο Αλέξανδρος Τζόρβας του Αλέκου Τζόρβα. Ειδικές πάνες pampers, απορροφητικές για τις δύσκολες μέρες.

2 σχόλια:

  1. ρε συ για τον καραγκουνη ποτε θα γραψεις κατι???
    τεραστια μορφη με ιστορικο ενδιαφερον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειστε πολυ γελοιοι για να γραφεται κατι τετοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή