Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το Ταξίδι του Πεφωτισμένου.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μεγάλωσε σε έναν Κινέζικο Ναό, ή αλλιώς Παγόδα, το σωτήριο έτος 549 B.C. όπου είχε γίνει δεκτή η αίτηση του για εκπαίδευση σε Shaolin.

Η Παγόδα όπου μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε ο Σωκράτης Κοκκάλης. Φωτογραφία από το Ιστορικό Αρχείο της Δυτικής Περιφέρειας Τσιν Λη-Ο, 1929.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης του, ο Σώκρατες ή "Τhe Enlightened one", στην Ελληνιστί, "Ο Πεφωτισμένος", όπως τον φωνάζαν οι ιερείς του ναού, κατάφερε και στέγασε ιερά λείψανα του δαφνοστεφανωμένου εφήβου μέσα στους ναούς τα οποία λείψανα σύντομα απέκτησαν συμβολική σημασία στην εν γένει Βουδιστική πράξη των μοναχών. Θέλοντας να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους, οι ιερείς του Ναού απέδωσαν την υπερτάτη τιμή στον ήδη "Πεφωτισμένο" χρίζοντας τον σε "Θεό επί της Γής".

Σύντομα, ο "Θεός επί της γής" τελειοποίησε την πρακτική του στις πολεμικές τέχνες, κυρίως του Kung Fu και Καράτε, και διέπρεψε στις ξένες γλώσσεις: συγκεκριμένα στα Γαλλικά, Ιταλικά, Σέρβικα, Γερμανικά και Ρώσικα.

Ένα επεισόδιο όμως θα αμαυρώσει την εως τότε πράα και γαλήνια ζωή του "Θέου επί της γής". Ο μέντορας και πατέρας του, Master Πέτρος, δολοφονείται από τον ανιψιό του αυτοκράτορα της Κινέζικης Αυτοκρατορίας, Vaze-la.
Eξοργισμένος ο "Θεός επί της γής" ανταποδίδει με τη δολοφονία του ανιψιού και διαφεύγει από την Κίνα προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπου προσπαθεί να βρει τις ρίζες της οικογενείας του στον Πειραιά.

Μέρος της προσωπικότητας του "Θεού επί της γής" ήταν αναμφισβήτητα η ψυχική και πνευματική δύναμη του που είχε αποκτήσει από την αυστηρή κατάρτιση του ως Shaolin στην Βουδιστική Παγόδα. Μετά από ένα ταξίδι 2 αιώνων όπου περπατούσε ξυπόλητος στην αφιλόξενη έρημο της Ανατολικής Ασίας Γκόμπι, με μόνη του συντροφιά ένα φλασκί με νερό και παξιμάδια, καταφεύγει στην Έλλαδα όπου το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης επανειλημμένα τον αναγκάζει να δεί το φως. Ορμώμενος από αυτό, σαν άλλος Charles Bronson, σαν άλλος τιμωρός-εκδικητής, vigilante, αναλαμβάνει αυτοβούλως τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την προστασία του τότε αουτσάιντερ, παίρνοντας έτσι στα χέρια του τις τύχες και την δυναστεία του Ολυμπιακού κόσμου.

Κάπως έτσι αρχίζει το ταξίδι του του Θεού επί της γής, Σωκράτη Κόκκαλη.


1 σχόλιο:

  1. Ανταποδίδω την επίσκεψη και τα καλά λόγια σου. Και το ιστολόγιο σου είναι πολύ καλό και σίγουρα πολύ πρωτότυπο. Θα σε βάλω στα links μου και θα σε επισκέπτομαι συχνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή