Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Για Όλα Φταίει ο Ολυμπιακός: η μηχανή του χρόνου.


O Yπέροχος λαός του ΠΑΟΚ” είναι μια αρχαία Νεοβαβυλωνιακή φυλή που γεννήθηκε το 358 Β.C στην Αρχαία Βαβυλωνία από τον Βαβυλώνιο βασιλιά (607-562), γιό και διάδοχο του Ναβοπολάσαρ (625-605 B.C.), Ζαγοροδονόσωρ Β'.

Πολλά είναι τα αξιοσημείωτα ιστορικά γεγονότα που έχουν στιγματίσει την παντοκρατορία του Ζαγοροδονόσωρ Β'. Μερικά από αυτά είναι όταν καθοδήγησε την Νεοβαβυλωνιακή φυλή “Ο Υπέροχος λαός του ΠΑΟΚ” στην Μεσοποταμία απωθώντας τους Αιγυπτίους από την Παλαιστίνη και υποτάσσοντας, στην επική μάχη του 1821, τη Φοινίκη, τη Συρία και το Βασίλειο του Ιούδα Σαλπιγγίδων. Εν συνεχεία, Ο Ζαγοροδονόσωρ πολιόρκησε δυο φορές την Ιερουσαλήμ, το 597 και το 586 π.Χ. και τη δεύτερη φορά την κατέστρεψε ολοσχερώς, καίγοντας τον Ναό του Σολομώντα με μαλαματίνες και εύφλεκτες τυρό-μπουγάτσες. Mία εξ'αυτών, κόντεψε να τσουρουφλίσει θανάσιμα τον απεσταλμένο Άγγελο του θεού στη γή.΄Αλλά η Παναγία έβαλε το χέρι της και την γλίτωσε στο τσακ.

Ο Άγγελος του Θεού στη Γη. Έντονα τα σημάδια κούρασης, ταλαιπωρίας και κακουχίας στο πρόσωπο του μετά την παρολίγο θανάσιμη εμπειρία του από φλεγόμενες τυρομπουγάτσες. Να 'ναι καλά η Παναγία και ο Θεούλης που βάλανε το χέρι τους.  

Φωτογραφικό αρχειακό υλικό από τον Βασιλιά Ζαγοροδονόσωρ και της φυλής “O υπέροχος λαός του ΠΑΟΚ” φυλάσσεται στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας από όπου μεταφέρουμε αυτούσιες τις παρακάτω φωτογραφίες.
O Βασιλιάς Ζαγοροδονόσωρ Β' στην συνήθη του στάση: 129 Β.C. Φωτογραφία από το Ιστορικό Αρχείο της Αλεξάνδρειας, της Ισπανίας, Βαλένθια.  

Η εν λόγω Νεοβαβυλωνιακή φυλή “Ο Yπέροχος λαός του ΠΑΟΚ όπως απεικονίζεται καθοδόν προς την κατάκτηση της Συρίας και το Βασίλειο του Ιούδα Σαλπιγγίδων. Φωτογραφία από το Ιστορικό Αρχείο της Αλεξάνδρειας,  Βαλένθια.     

Στον αντίποδα της Ασιατικής σκληρής πραγματικότητας και της μίας εισβολής μετά την άλλην από τον “Υπέροχο λαό του ΠΑΟΚ πάντα υπό την καθοδήγηση του Βασιλιά Ζαγοροδονόσωρ Β', η Ανατολική Ευρώπη γνωρίζει την λεγόμενη “Όμορφη Εποχή, ή αλλιώς στην γαλλιστί Belle Époque. Συγκεκριμένα, ήταν η εποχή της ευφορίας, της ευημερίας και της μεγαλοφροσύνης της Ολυμπιακής τάξης με έμφαση πάντα στον άνθρωπο και την εν γένει εξυγίανση του αθλητισμού και διάσωσης του Ολυμπιακού Πειραϊκού πνεύματος.

Εν ολίγοις, είναι η περίοδος που οι τέχνες (όπως το σινεμά, η ζωγραφική και η φωτογραφία) αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό ανά τας Ευρώπας έχοντας πρωτοστάτη και δημιουργό, αυτών των καλλιτεχνικών ρευμάτων (“La Nouvelle Vague, “Άντε Γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά), τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Το αριστούργημα του Σωκράτη Κοκκαλάρα,“Νεαρά κορίτσια με γλάρο”, έργο του εμπνευσμένο από τα χρόνια του ως οικονομολόγος στο Παρίσι της Πορτογαλίας το 1912.

Οι ταραχές στα βάθη και στα παράλια της Αραβικής Χερσονήσου θα διαταράξουν την οικογενειακή γαλήνη του Σωκράτη Κοκκαλάρα. Ο Βασιλιάς Ζαγοροδονόσωρ Β' είχε σκοπό να μεταφέρει την φυλή “Ο Υπέροχος λαός του ΠΑΟΚ στις ακτές της Βορείου Ιταλίας έτσι ώστε να δημιουργήσει σχίσμα στο εσωτερικό της Αυτοκρατορίας του Σωκράτη Κοκκαλάρα. Ένας τρόπος υπήρχε για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και αυτός δεν ήταν άλλος από το να επιτεθεί στον δευτερότοκο υιό του: τον Ντιεγκάτη Μαρακοκκαλόνα ύπαρχο και Βασιλιά του Βασιλείου της Νεάπολης. Στο άκουσμα αυτής της είδησης, ο Μαρακοκκαλόνα έσπευσε προς βοήθεια στον πατέρα του.

Ο Κοκκαλάρας αποφασισμένος να μην αφήσει τον δευτερότοκο γιό του έρμαιο του Βασιλιά Ζαγοροδονόσωρ Β' και της φυλής “Ο Υπέροχος λαός του ΠΑΟΚ”, συστράτευσε όλη τον Ευρωπαϊκό στρατό της Ανατολικής Ευρώπης και κατευθύνθηκε προς τα παράλια της Βορείου Ιταλίας.

Εκεί, το σωτήριο έτος 1940 και στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους, έλαβε χώρα ο βομβαρδισμός των στρατευμάτων του Βασιλιά Ζαγοροδονόσωρ Β' στα στενά της Piazza del Popolo. Για πάνω από 2 εβδομάδες, οι συμμαχικές δυνάμεις του Σωκράτη Κοκκαλάρα βομβάρδιζαν ασταμάτητα και ενδελεχώς. Πλέον αποδεκατισμένος και έχοντας αφανίσει ολοσχερώς την φυλή “Ο υπεροχός λαός του ΠΑΟΚ”, ο Βασιλιάς Ζαγοροδονόσωρ Β' παρεδόθη αφού πρώτα σε μία ύστατη στιγμής υστεροφημίας και αλλοφροσύνης φώναξε:

ΓΙΑ  ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΑΡΑΣ”.

Η διαμπερή αυτή κραυγή και το ανάθεμα του Ζαγοροδονόσωρ Β' διεκόπη αιφνιδίως καθώς  ένα βέλος τρύπησε το γεμάτο χολή στήθος του. Ένα βέλος που προήλθε από τα χέρια του πρωτότοκου υιού του Κοκκαλάρα, Πετράν.  

Δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του βέλους που θανάτωσε ακαριαία τον Βασιλιά Ζαγοροδονόσωρ Β', ο Πετράν Κοκκαλάρας τοποθετεί προσεχτικά το τόξο στo εσωτερικό του Αrmani πουκάμισο του. Reuters Agency, 10 Mαρτίου 1940.

Ο Ντιεγκάτη Μαρακοκκαλόνα μαθαίνοντας τα χαρμόσυνα αυτά νέα και τον αφανισμό της φυλής “Ο υπεροχός λαός του ΠΑΟΚ”, καθώς και τον θάνατo του Βασιλιά Ζαγοροδονόσωρ Β' από τον αδελφό του, έσπευσε αστραπιαίως στον Πειραιά για να ευχαριστήσει προσωπικά τον πατέρα του. 
Ο Ντιεγκάτη Μαρακοκκαλόνα μαζί με τον πατέρα του Σωκράτη Κοκκαλάρα επανασυνδέονται μετά την νική τους επί του Ζαγοροδονόσωρ Β' σε στιγμές ευχάριστες, οικογενειακές, προσωπικές που έχουν χάρη, έχουν φρεσκάδα και μια λάμψη από κρασί μοναδικό. Άνοιξε ένα APELIA...ξένοιαστο σαν τη φαντασία. Πιο πάνω από την δικιά σου φιλία. Reuters Agency, 11 Μαρτίου 1940.

Πλέον, η οικογένεια Κοκκαλάρα μπορούσε να απολαύσει την οικογενειακή της γαλήνη στην “Όμορφη Εποχή”....και να συνεχίζει να μεταδίδει τον Ολυμπιακό πολιτισμό της συνάμα με τις τέχνες και τα γράμματα ανά τας Ευρώπας και τον κόσμο σε όλο τον παγκόσμιο χάρτη.


  Το επίχειρημα “Κοkkalis' project: expansion of the Olympiakos' idea and principles around the globe”, όπως το ονειρεύτηκε ο ιδρυτής του Σωκράτης, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 1993.

5 σχόλια:

  1. μπραβο ρε παιχτη!!!!
    αντε να μαθαινουμε και λιγο την ιστορια μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου πολλά ΜΠΡΑΒΟ για το κέφι και το μεράκι σου.

    Αλήθεια πού να το βρούνε το χιούμορ οι κομπλεξάρες του αντιολυμπιακού ;

    Καλή συνέχεια σου έυχομαι και καλή δύναμη !!!!

    ΥΓ...θα σε βάλω λινκ στο blog μου και το σαϊτ μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου και απο μενα.. πολυ ωραια και εξυπνη η ιδεα σου.. θα τα λεμε..νασαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή